Това лято малко изненадващо Алваро Мората напусна Атлетико Мадрид и премина в Милан. Сега капитанът на испанския национален отбор разкри от какво е било продиктувано решението му и разказа за борбата си с психологически проблеми.

„В наистина трудни моменти – като депресия и паник атаки, няма значение за кого и какво работите или каква е житейската ви ситуация. Вътре във вас има друг човек, с когото трябва да се борите всеки ден и всяка вечер.

В крайна сметка най-доброто решение за мен беше да напусна Испания, защото в един момент не издържах повече“, каза Мората в интервю за COPE.

Още през лятото той намекна за проблеми, след като призна, че участието му на Евро 2024, в което Ла Фурия триумфира със златото, е било под въпрос заради лична криза, в която му помогнали Андрес Иниеста и Боян Къркич. 

„Губех разбиране какво се случва с мен. Имаше моменти, в които ми беше трудно дори да завържа връзките на обувките си. Хубавото е, че винаги има светлина в края на тунела“, отбеляза тогава испанецът, без да навлиза в детайли.

През август той и съпругата му Алис Кампело, която е модел и бизнесдама, обявиха решението си да се разведат след 7 години брак и четири деца. Тя остана в Мадрид, въпреки че Алваро се премести в Милано. Наскоро обаче стана ясно, че семейството най-вероятно отново ще се събере, след като Алис, която е италианка, се завърна на Ботуша. 

Цялото интервю с Мората ще бъде пуснато днес, като в него той разказва как е страдал в продължение на месеци, докато не вземе решение да напусне Испания, премествайки се от Мадрид в Милано.