Аталанта разгроми гостуващия Дженоа с категоричното 5:1 в двубой от Серия А, с което „черно-сините“ постигнаха третата си победа от началото на сезона. За Дженоа това бе четвърто поражение в кампанията.

Домакините напълно контролираха мача и създадоха цели 21 голови положения, като 9 от ударите им бяха точни. В 24-ата минута Матео Ретеги откри резултата с прецизен удар, давайки преднина на Аталанта. След паузата, в 50-ата минута, отново Ретеги бе точен и удвои аванса на отбора. Няколко минути по-късно Сантана де Моареш добави трето попадение, с което мачът на практика беше решен.

В 74-ата минута Ретеги оформи своя хеттрик, след като реализира дузпа, която направи резултата 4:0. В 80-ата минута Мартен де Роон отбеляза и четвърти гол за домакините, демонстрирайки пълната доминация на отбора. Единственото попадение за Дженоа дойде в 83-ата минута, когато Ехатор успя да намали резултата, но само за кратко. В края на мача, Де Роон отново бе точен, като оформи крайния резултат 5:1.

С този успех Аталанта затвърди позициите си в Серия А и продължи борбата за място в челото на класирането, докато Дженоа ще трябва да работи усилено, за да излезе от кризата, в която се намира.