Монца и Рома не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в среща от седмия кръг на италианската Серия А. Артьом Довбик даде аванс на „вълците“ в 61-ата, но Дани Мота донесе точката за домакините в 70-ата минута.

Двубоят започна с натиск от страна на гостите. В 15-ата минута Артьом Довбик реализира, но попадението му не бе зачетено след прегледа на ситуацията със ситемата ВАР заради засада.

В 18-ата минута Даниел Малдини получи топката в близост до вратата на Рома и шутира с първото си докосване в долния десен ъгъл, но Миле Свилар отрази.

До края на първата част Рома държеше инициативата, но възпитаниците на Иван Юрич не стигнаха до опасност пред вратата на Монца, пазена от Самуел Пицинако.

Снимки: Gulliver/GettyImages
24 снимки

Рома продължи да бъде много активен на старта на втората част и стигна заслужено до аванс в 61-ата минута. Тогава Артьом Добвик тръгна на самостоятелен рейд, който завърши с удар покрай Пицинако за 0:1.

Само девет минути по-късно Монца успя да възстанови равенството. Дани Мота отправи мощен удар от границата на наказателното поле в горния ляв ъгъл, като матира Миле Свилар за крайното 1:1.

До края на двубоя Рома опита да потърси успеха, но „джалоросите“ трябваше да се задоволят с точката от визитата си на Монца.

В класирането Монца остава в опасната зона, на предпоследната 19-а позиция, с четири точки, докато Рома е на девето място с десет пункта.