Треньорът на Ювентус Тиаго Мота каза, че неговият отбор е платил висока цена за направените пропуски пред гола при равенството 1:1 у дома срещу Каляри.

Душан Влахович откри резултата от дузпа в 15-а минута, но Юве не успя да затвори мача с втори гол и допусна изравняване в края на мача след попадение също от дузпа на Разван Марин.

Това беше първият гол в лигата, допуснат от Ювентус този сезон, и след три нулеви равенства гол и три победи на нула в първите шест мача, Юве най-сетне инкасира попадение в своята врата.

"Още през първото полувреме, след като поведохме, контролирахме мача“, каза Мота пред DAZN.

"Трябваше да продължим да атакуваме. През второто полувреме създадохме положения, но не ги използвахме. В Серия А всички мачове са сложни, независимо срещу кого се изправяме и дали играем у дома или навън. Днес оставихме възможност на Каляри да се върне в мача и те се възползваха", каза Мота.

Влахович реализира дузпа, но през второто полувреме направи фрапантен пропуски, като отблизо не уцели вратата, но треньорът не пожела да критикува сърбина.

"Това е игрова ситуация, случват се такива неща. Но има други неща, които със сигурност можем да направим по-добре, за да се конкурираме, за да можем да продължим да растем", каза още Тиаго Мота.

Франсиско Консейсао стартира за първи път през сезона като титуляр срещу Каляри. Португалското крило имаше добри изяви по десния фланг, но получи два жълти картона, вторият за симулация и бе изгонен в края на мача.

"Не съм гледал повторения на ситуацията, ако е симулация, правилно решение е да бъде изгонен. Това е нещо, за което говорим от дълго време, симулациите не са добри", каза Мота на пресконференция.

"Вярвам на рефера, но сега се отваря прецедент и винаги трябва да е така. Винаги трябва да се прави, а не от време на време", добави треньорът на Юве. / БТА