Милан спечели с 2:1 дербито срещу Рома на „Сан Сиро“ в мача от 29-ия кръг в Серия А. Двете попадения за „росонерите“ бяха дело на Златан Ибрахимович. За гостите точен бе Пабло Даниел Освалдо.

Победата за Милан обаче бе пирова, тъй като загубиха Тиаго Силва заради контузия. Футболистът е под сериозна въпросителна за първия двубой от четвъртфиналите в Шампионската лига срещу Барселона в сряда.

ВИДЕО: Милан обърна Рома, даде жертва

източник: снимки: Reuters

Масимилиано Алегри имаше изключително много проблеми със състава за двубоя срещу Рома. Алесандро Неста и Кевин-Принс Боатенг все пак попаднаха на пейката.

За „вълците“ пък в игра се завърна Франческо Тоти. Луис Енрике обаче не можеше да разчита на Жуан, Николас Бурдисо, Марко Касети и Леандро Греко.

ВИДЕО: Милан обърна Рома, даде жертва

източник: снимки: Reuters

Милан записа първа победа срещу Рома от 2009 година насам, но имаше сериозни съмнения дали умората няма да си каже думата, след като „росонерите“ играха полуфинал за Купата на Италия срещу Ювентус в средата на седмицата.

Двубоят започна кошмарно за домакините, които още в 10-та минута загубиха Тиаго Силва. Той бе заменен от Джанлука Дзамброта заради травма в мускула.

ВИДЕО: Милан обърна Рома, даде жертва

източник: снимки: Reuters

Рома откри резултата точни преди почивката, в 44-та минута, когато точен бе Пабло Даниел Освалдо. През второто полувреме за пореден път в герой за домакините се превърна Златан Ибрахимович. Той изравни в 53-та минута за 1:1 от дузпа. В 83-та минута шведът оформи крайното 2:1.

След успеха Милан продължава да е на върха във временното класиране с актив от 63 точки, на 7 пред 2-ия Ювентус, който е и с мач по-малко. Рома е на 6-та позиция с 44 точки.