Отборът на Ювентус се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Италия, след като победи с класическото 3:0 Рома. Лидерът в Серия А, който единствен остава непобеден в Италия, надигра своя съперник още през първото полувреме, като още преди почивката си осигури комфортна преднина от два гола чрез Дзакерини и Дел Пиеро.

Ювентус започна много убедително срещата. Още в 6-та минута Емануел Дзакерини получи пас от дълбочина, изскочи зад защитниците на „вълците“, и не му остана друго, освен да се разпише за 1:0.

В 30-та минута „Старата госпожа“ вече водеше с 2:0. Капитанът на „бианконерите“ Алесандро дел Пиеро демонстрира страхотните си възможности и с удар от границата на наказателното поле, прати топката неспасяемо в мрежата на гостите.

Въпреки опитите на Рома, Марко Сторари, който застана на вратата на Ювентус при липсата на Джанлуиджи Буфон, се справи на ниво.

Гостите, решили да не допускат поражение, започнаха второто полувреме по-вихрено, опитвайки да наложат натиск. В 68-та минута обаче Рома трябваше да остане с човек по-малко на терена. Двата отбора не успяха да сдържат нервите си и започнаха меле след като Ерик Ламела изрита без топка Джорджо Киелини. В следствие на нарушението Ерик Ламела получи директен червен картон.

В 71-та минута Франческо Тоти имаше чудесна възможност за попадение от точната на дузпата, но без успех.

В самия край на двубоя, след центриране отляво на Куалиарела към връхлитащия Алесандро Матри, Кяер успя да изпевари нападателя и засече топката в собствената си врата за крайното 3:0.


Juventus 1 - 0 AS Roma by Anatolly7



Juventus 2 - 0 AS Roma by Anatolly7



Juventus 3 - 0 AS Roma by Anatolly7