Бившият селекционер на италианския национален отбор по футбол Чезаре Прандели заяви, че би приел въпросния пост „още хиляда пъти”, макар да се раздели горчиво със „скуадрата”.

В момента Италия продължава да търси треньор след фиаското на Джампиеро Вентура в квалификациите за Мондиал 2018. „Адзурите” загубиха баража с Швеция и така за първи път от 60 години насам няма да участват във финалния етап от Световното.

Карло Анчелоти тактично отказа на Италия

Под ръководството на Прандели страната игра финал на UEFA EURO 2012, ала след това претърпя грандиозен крах на Мондиал 2014, където отпадна още в груповата фаза. Именно след този резил Прандели подаде оставка и тя бе приета.

„Бих обмислил завръщане само при наличието на оферта, подкрепена с адекватен спортен проект”, каза Прандели, който към момента е без работа.

„Не можеш да откажеш на националния отбор. Бих приел този пост още хиляда пъти.”

„Чувствам солидарност към Вентура. Исках да му се обадя след мача срещу Швеция, но не събрах куража. Стана ми зле за него, бих му казал да не съжалява за нищо. Не той оплеска нещата, а просто системата не работи”, допълни Прандели.