Карло Анчелоти намекна, че на този етап не планира да поеме националния отбор на Италия по футбол, а желанието му е да продължи работа на клубно ниво.

Анчелоти в момента не е ангажиран, след като беше заменен на кормилото на Байерн Мюнхен през септември от Юп Хайнкес, въпреки че има действащ договор с баварския гранд до лятото.

Той беше считан за фаворит за нов наставник на "Скуадра Адзура" след отпадането на отбора в световните квалификации. След провала старши треньорът Джанпиеро Вентура беше уволнен, а президентът на италианския футболен съюз Карло Тавекио подаде оставка.

"От италианската футболна федерация се свързаха с мен. Голяма чест е, че много хора искат да ме видят на кормилото на Италия. Но работата в национален отбор съществено се различава от работата на клубно ниво. Аз обичам да съм ангажиран всекидневно. На този етап планирам да почивам до 30 юни. Дотогава имам договор с Байерн и ще го уважа. Още повече Италия, за съжаление, няма никакви важни мачове до юни", коментира Анчелоти.

Новият национален селекционер на Италия ще бъде избран, след като бъде определено новото ръководство на футболната централа на страната./БТА