Твърденията, че Кристиано Роналдо може да се завърне в Реал Мадрид се разпростират с мащабите на горски пожар, като до момента нито португалеца, нито „кралския клуб“ са отрекли писанията в медиите.

На Роналдо идеята му харесва, а това ще е добре и за Мадрид, докато обстановката по света и в клуба се стабилизира до такава степен, че Реал да може да си позволи привличането на Ерлинг Халанд или Килиан Мбапе. Заплатата на CR7 обаче е огромна стена, която трябва да бъде преодоляна.

Източници, които са наясно със ситуацията му в Ювентус изстъкват пред AS, че в момента той прибира чисто по 31 милиона евро на година. Според официалните данни торинци са изгубили 113.7 милиона през първите 6 месеца на настоящия сезон заради кризата. След крушението на 1/8-финалите в Шампионската лига, ударът ще е още по-голям в края на финансовия период. През миналата кампания загубите се равняваха на 90 милиона. Поради тази причина „бианконерите“ по подобие на Реал Мадрид с Гарет Бейл, могат да се съгласят да пуснат европейския шампион със свободен трансфер, въпреки че договорът му е до лятото на 2022, за да спестят 86 милиона евро, колкото шесткратният носител на Златната топка прибира преди облагането с данъците.

Когато си тръгна от „Сантиаго Бернабеу“, Роналдо взе 21 милиона чисто. Сега обаче е различно от времето, когато той отдели 100 милиона, за да отиде в Торино. Първо, клубът трябва да подкрепи заем за реформата на стадион "Сантиаго Бернабеу", което ще коства 570 милиона евро. Второ – пандемията донесе едва 617 милиона приходи, докато преди нея те бяха близо 800. На последно място – таванът на заплатите скочи след привличането на Еден Азар.

Шампионите на Испания отделят 448 милиона за възнаграждения на почти 800 души персонал. С доход от 617 милиона, заплатите гълтат над 70% от приходите, което е лимитът, препоръчан от Европейския съд на одиторите.

Бейл има още година от контракта си с Реал Мадрид. Може би ключът към връщането на Кристиано е напускането на уелсеца, което обаче едва ли е така. От друга страна, самият Роналдо ще трябва да направи компромис и да снижи финансовите си претенции, защото клубът няма да може да си позволи да му превежда по 31 милиона (ще бъдат 50 за Мадрид), срещу колкото сега се разписва при „Старата госпожа“.

Заплатата на Кристиано Роналдо е най-голямата пречка, която трябва да бъде преодоляна, за да се осъществи завръщането му. Особено, ако купуването на Халанд е приоритет.