Първоначалните очаквания в Ювентус за травмата на Кристиано Роналдо са позитивни. Шампионът на Италия има основания да мисли, че контузията всъщност е лека, ала това не променя факта, че засега португалецът е под въпрос за неделното дерби срещу Наполи.

В сряда следобед „бианконерите” публикуваха изявление, в което обявиха, че 34-годишният нападател ще премине изследвания на следващия ден заради удар в левия глезен. По всичко личи, че травмата се е появила в мача срещу Болоня, спечелен мъчно с 1:0.

От Юве вече са провели свои прегледи и на този етап не са открити разкъсвания или фрактури в проблемната област. Тепърва обаче предстои да се научат подробности за състоянието на голмайстора.

Много е вероятно Роналдо да получи почивка срещу „везувиани”, за да бъде съхранен за реванша срещу Атлетико Мадрид от 1/8-финалите на Шампионската лига, където Юве има да преобръща пасив от 0:2.

В големия сблъсък от 26-ия кръг на калчото Наполи приема Ювентус от 21,30 часа българско време в неделя, 3 март. В първия шампионатен дуел, състоял се през септември, „старата госпожа” спечели безпрекословно с 3:1.

Юве е на върха в класирането с 69 точки, като има преднина от цели 13 пункта пред втория Наполи.