Нападателят Марио Балотели по всяка вероятност ще изведе италианския национален отбор по футбол с капитанската лента на ръката за контролата срещу Франция в Ница. Решението за това е на селекционера Роберто Манчини, който иска да отправи ясно послание към феновете, които обидиха Супер Марио по време на двубоя срещу Саудитска Арабия.

При победата с 2:1, в която Балотели вкара единия от головете, група привърженици издигнаха банер, на който пишеше: „Моят капитан е с италианска кръв”. Страдалият неведнъж от расистки обиди в своята кариера играч веднага отговори в „Инстаграм”: „Живеем в 2018-а, спрете се, момчета!”

Известно е, че въпреки ганайското си потекло Балотели е роден в Палермо, а след това осиновен от италианско семейство, което го отглежда в Бреша.

По традиция в „скуадра адзура” капитанската лента се предава на футболиста с най-много мачове за отбора, като Леонардо Бонучи пое щафетата срещу Саудитска Арабия след оттеглянето на Джанлуиджи Буфон.

Преди мача срещу Франция обаче на централния защитник му се наложи да пътува обратно за дома по лични причини, така че няма да играе срещу „петлите”. В тази връзка Матия Калдара най-вероятно ще получи шанс за изява в центъра на отбраната, а пък Балотели ще се нагърби с голямата отговорност да бъде капитан.

И той, и Матия де Шилио имат по 34 мача за Италия, но пък играчът на Ювентус има повече повиквателни спрямо Супер Марио – 49 срещу 38. Въпреки това е почти сигурно, че лентата ще премине в тъмнокожия таран, за да се отправи недвусмислено послание до расистите.