Тифозите на Рома показаха своето неодобрение, като освиркаха отбора за новия сезон при неговото официално представяне.

Близо 25 хиляди привърженици дойдоха на „Стадио Олимпико“ с първоначалната цел да поздравят играчите, които ще се борят за честта на „римските вълци“ през запчващата този уикенд кампания в Серия А.

Всички футболисти на клуба един по един излизаха от съблекалнята, като това стори и Ерик Ламела, за когото се вярва, че има постъпила оферта от Тотнъм за 35 милиона евро.

Когато обаче дойде ред на терена да се появят треньорския щаб и медицинския екип, по трибуните се чуха мощни освирквания, които продължиха и при почетната обиколка.

Освен скандиранията феновете бяха подготвили и множество протестни банери, които най-често припомняха загубения финал за Купата на Италия срещу кръвния враг Лацио. „Да не успееш да се реваншираш за загуба е по-лошо от самото поражение“, „26 май: няма да забравим“, „Стоим единствено зад фланелката“, гласяха част от тях.

Новият наставник на Рома Руди Гарсия все пак намери сили да поздрави привържениците, след което даде начало на откритата тренировка, а след нея се състоя и мач между първия отбор и юношите на „джалоросите“.