Младият вратар на Милан и италианския национален отбор Джанлуиджи Донарума благодари на своя далеч по-опитен съименник Джанлуиджи Буфон за подкрепата, която получил от ветерана преди официалния си дебют за „скуадра адзура“.

17-годишната звезда на Милан изигра първия си мач за Италия при нулевото реми срещу Германия, като замени Буфон на почивката. „Винаги те обземат силни чувства, когато носиш тази фланелка. Благодаря на треньора Джампиеро Вентура за тази възможност. За мен беше истинска чест“, каза Донарума.

„Имам страхотни взаимоотношения с Джиджи Буфон. Той винаги ми дава съвети и се отнася с мен като със свой брат. Опитвам се да следя всяко негово движение по време на тренировките. Благодаря му от сърце.“

Естествено, предвид бързото развитие на Донарума вече има доста спекулации, че той скоро ще премине в Ювентус, за да наследи Буфон и там. „Всички говорят, че съм наследникът на Джиджи“, коментира Джиджо, както го наричат италианските медии. „Точно сега съм фокусиран само върху Милан и как се справям в този отбор. Това е тимът, който подкрепям от дете. Вече играя в топ клуб“, добави Донарума.