Завърналият се в националния отбор на Италия нападател Марио Балотели призна, че му е било изключително тежко в четирите години, когато не получаваше повиквателни.

Реално Супер Марио беше вън от „скуадра адзура” след злополучния Мондиал 2014, когато тимът не успя да прескочи груповата фаза. 27-годишният таран се завърна с гол за националния тим при 2:1 над Саудитска арабия, а след това беше и на терена при 1:3 срещу Франция. В понеделник италианците имат още една проверка – срещу Холандия.

„Бях много тъжен без националния отбор. Сега обаче няма много смисъл да говорим за миналото. Сега трябва да стартираме на чисто и да гледаме към бъдещето”, коментира Балотели.

„Беше разочароващо, че през цялото това време дори не бях обсъждан, но нищо хубаво няма да произтече от това да разчепкваме темата.”

„Антонио Конте имаше пълното право да не ме вика за UEFA EURO 2016, защото физически не бях в добра форма. Джампиеро Вентура имаше разговор с мен, в който ми обясни защо не ме вика, но аз наистина не разбрах мотивите му. Все пак уважавам неговите решения.”

„Имам само бегла идея защо не ме викаше в отбора, но ще я запазя за себе си.”

В Италия мненията относно мястото на Балотели са поляризирани – една немалка част от феновете вече години наред зовяха за завръщането на нападателя, докато други издигнаха обиден банер срещу него в мача срещу Саудитска арабия, като твърдяха, че той не е италианец. „Трудно е да говоря за хората, които не ме харесват. Винаги съм бил наясно с любовта, която най-близките питаят към мен. Никой не може да се разбере в пълна степен. Винаги съм се фокусирал върху онези, които се опитват да ми помогнат, искам да им благодаря.”

„Банерът е част от един сложен проблем, с който съм се сблъсквал още от дете. Не знам дали днес става дума за истински расизъм или просто за завист. Боли ме и е време Италия да достигне нивото на Франция и Англия. Както написах в социалните мрежи, време е да се събудим”, допълни Балотели.