Полузащитникът на Барселона Шави Ернандес заяви, че каталунският клуб не се радва на голяма почит в Испания. Причината според футболиста, че повечето футболни запалянковци в страната дават предпочитанията си за Реал Мадрид.

Испанският халф дори заяви, че Барселона се радват на по-голяма уважение навън.

Наскоро обаче катулнският вестник „Мундо Депортиво“ с помощта на компанията за социологичеки изследвания „Икерфел“ проведе проучване кой от двата гранда е по-популярен в страната. Оказва се, че 44 процента от испанците отдават предпочитанията си за „блаугранас“, докато „белият балет“ е събрал 37 процента. От „Икерфел“ повторили проучването, но този път попитали участниците в анкетата кой е най-нехаресваният клуб в Испания.

При така зададеният въпрос 51 процента от хората посочили Реал Мадрид, докато Барселона получила неодобрението на 40 процента от анкетираните.

Преди 10 години правителството на областта Каталуния нае компанията „Лайн Стаф“, за да извърши подобно проучване. Тогава резултатите, които и Центърът за социологически проучвания в Испания потвърди, бяха в полза на Реал Мадрид.