Атлетико Мадрид не успя да стигне до победата в гостуването си на Реал Сосиедад и завърши наравно 1:1 в последен мач от деветия кръг на испанската Ла Лига. Хулиан Алварес откри още в първата минута на срещата, но Лука Сучич изравни в 84-ата минута.

Треньорът на столичани Диего Симеоне не можеше да разчита на почти цялата си защита, включително Робин Льо Норман, Сесар Аспиликуета и Маркос Йоренте, който често е използван отдясно на отбраната. Това даде шанс за изява на Аксел Витсел и Клеман Лангле.

След унизителната загуба от Бенфика в Шампионската лига, Атлетико искаше да отговори на критиките и още с първата си атака откри резултата. Тогава Хави Галан подаде на Антоан Гризман, а той триково комбинира с Хулиан Алварес, който простреля Алекс Ремиро за 0:1.

Десетина минути след гола си Алварес имаше и претенции за дузпа, които не бяха уважени.

Изненадващо или не, „дюшекчиите“ се върнаха в защита да пазят резултата и оставиха инициативата на баските. В 13-ата Сосиедад стигна не до едно, а до две положения, като първо удар на Игор Субелдия бе отразен, а после Ян Облак се намеси и при опит за гол от Найеф Агер.

В следващите минути играчите на Чоло Симеоне се окопаха в собствената половина и не допускаха сериозни възможности за гол. Двата тима се оттеглиха на почивката именно при резултат 0:1.

Снимки: Gulliver/GettyImages
35 снимки

Осем минути след началото на втората част Микел Оярсабал имаше претенции за 11-метров наказателен удар, но съдията подмина ситуацията, давайки знак играта да продължи.

Атлетико рядко поглеждаше към вратата на домакините, но при една от контрите си беше близо до втори гол. Гризман центрира към Науел Молина, но той шутира в аут. Няколко атаки по-късно Науел Молина отправи свиреп удар от 20-25 метра, минал на сантиметри над напречната греда.

Реал Сосиедад усилваше натиска си с течение на втората част и наказа пасивността на Атлетико в 84-ата минута. Тогава сбъркан пас от Родриго Де Пол прати топката в краката на Микел Оярсабал, той подаде на Сучич, а хърватският полузащитник отбеляза много красиво попадение с фамозен изстрел от въздуха за 1:1.

Баските можеха да стигнат и до пълния обрат в добавеното време, когато Такефуса Кубо осъществи марковия си рейд от десния фланг към вътрешността на терена, преодолявайки няколко играчи на мадридчани. Японецът завърши акцията си с удар, прелетял на сантиметри над пазената от Облак врата.

След това равенство Реал Сосиедад се изкачи до 15-ата позиция с девет точки. Атлетико остава без загуба от началото на сезона в Ла Лига и има 17 пункта на третото място, но вече изостава със седем от лидера Барселона.