Старши треньорът на Реал Мадрид, Карло Анчелоти, даде пресконференция преди утрешния двубой срещу Виляреал в деветия кръг на Ла Лига, който ще се играе на "Сантиаго Бернабеу" от 22:00 часа на 5 октомври. Италианският специалист подчерта важността на срещата и призна, че Виляреал е труден съперник.

„Те се справят много добре, винаги са добре позиционирани на терена. Утре ще бъде труден мач, но това е нова възможност да покажем по-добро лице. Трябва да се вдигнем и отново да играем добър футбол,“ заяви Анчелоти, подчертавайки желанието на отбора да се представи по-добре след предишните неуспехи.

Треньорът на "белите" също коментира критиките след загубата от Лил и необходимостта от бързо възстановяване. „Всеки може да говори каквото поиска, критиката е правилна предвид това, което направихме срещу Лил. Трябва да се вдигнем бързо. Понякога се губи, никой от нас не обича да губи, но се случва,“ призна Анчелоти.

Според италианския специалист, отборът може да е изпаднал в заблуда след дълга успешна серия, но той подчерта, че играчите все още не са достигнали максималното си ниво. „Имахме много дълга серия и може да сме си мислели, че сме непобедими, но това не е реалността. Имаме играчи, които не са достигнали най-доброто си ниво. Липсва ни интензитет,“ добави Анчелоти.

Треньорът също така сподели мнение по темата за отсъствието на Килиан Мбапе от националния отбор на Франция. „Не искам да давам мнението си за това, което казват селекционерите. Мбапе имаше проблем, който изглежда е решен, но не на 100%,“ обясни той, без да навлиза в повече детайли.

Накрая Анчелоти коментира и предстоящия мач срещу Виляреал, като подчерта, че подготовката е от ключово значение. „Не знам какво означава да си смел. Всеки иска да печели точки тук. Трябва да се подготвим възможно най-добре,“ завърши треньорът на Реал Мадрид.