Жирона спечели с 2:1 срещу Атлетик Билбао в мач от деветия кръг на Ла Лига. Вратарят на каталунците Пауло Гацанига се превърна в героя за своя отбор, спасявайки две дузпи.
 
В 28-ата минута Атлетик получи дузпа за нарушение на Арнау Мартинес срещу Алекс Беренгер. Именно Беренгер се нагърби с изпълнението, но Пауло Гацанига отрази удара му. Това окрили отбора на Жирона, който поведе в 39-ата минута. Арнау Мартинес върна топката към Ясер Асприля, който от около 20-ина метра прецизно намери десния ъгъл за 1:0.
 
След само две минути Атлетик Билбао изравни. Беренгер демонстрира отличен поглед върху играта и изведе Ойан Сансет, който с шут в левия ъгъл вкара за 1:1.
 
В 53-ата минута Данжума спъна Иняки Уилямс в наказателното поле и последва нова дузпа за Билбао. Гацанига отрази удара на Иняки, но дузпата бе пребита, тъй като и двата крака на вратаря бяха извън голлинията. При второто изпълнение зад топката застана Андер Ерера, като стражът на Жирона спаси и неговия удар.
 
В 7-ата минута на добавеното време и Жирона получи дузпа, след като Айтор Паредес събори Кристиан Стуани. Потърпевшият се нагърби с изпълнението и донесе победата на каталунците - 2:1.