Феноменалният Ламин Ямал от Барселона беше избран за най-добър играч в испанската Ла Лига за месец септември, след като впечатли с изключителните си изяви на терена. 17-годишният талант на каталунците остави зад себе си някои от най-големите имена в европейския футбол, демонстрирайки, че въпреки младостта си, е готов да се утвърди като ключов играч в състава на Барселона.

През септември Ямал се отличи с впечатляваща резултатност – той отбеляза три гола в четири мача. Две от попаденията му дойдоха в решителната победа срещу Жирона, а третият гол беше отбелязан в мача срещу Осасуна. Освен това, Ямал записа и една асистенция срещу Виляреал, показвайки, че не само може да бележи, но и да създава възможности за своите съотборници.

Тези страхотни индивидуални представяния му осигуриха наградата за играч на месеца, като Ямал успя да изпревари звездата на ПСЖ Килиан Мбапе, както и други футболисти, като Иняки Уилямс от Атлетик Билбао, Джовани Ло Селсо от Виляреал и Карлос Висенте.

Барселона също се радва на отличен старт на сезона, като в момента оглавява класирането в Ла Лига с 21 точки, постигнати от седем победи в осем мача. Единствената загуба дойде в напрегнат сблъсък, но отборът на Шави показа, че е готов да се бори за титлата с пълна сила.

Ямал се утвърждава като един от най-перспективните играчи в Европа, а наградата му за играч на месеца е поредното признание за неговия бърз прогрес и изключителен талант. Способността му да прави разликата в решителни моменти и да изненадва защитниците със своята техника и скорост го прави изключително важен за амбициите на Барселона през този сезон.