Звездата на Виляреал - Йереми Пино, е във фокуса на вниманието в Испания не от вчера. Този път обаче не заради представянето си на терена, а заради това, че бе замесен в тежките контузии на капитаните на Реал Мадрид и Барселона -  Дани Карвахал и Марк-Андре тер Стеген в рамките на само две седмици. Факт е, че и двете травми са резултат от нещастни инциденти, но от това не става по-леко на 21-годишния Пино. Сега той ще трябва да се възстанови психически от преживяното, но няма да му бъде никак лесно да излезе от шока, тъй като е заливан с вълна от упреци, обвинения и лоши пожелания в социалните мрежи.
 
Тер Стеген получи пълно разкъсване на пателарното сухожилие на дясното коляно при приземяването си, след като улови центрирана топка във въздушно единоборство с Йереми. И не можа да сдържи сълзите си, напълно осъзнавайки тежестта на контузията на вратаря.
 
Тази събота по време на мача срещу Реал Мадрид на Бернабеу се случи нещо подобно. Точно преди съдията да свири последния съдийски сигнал, Пино влезе в единоборство с Карвахал и изчисти топката. Изпреварвайки го, кракът на десния бек остана във въздуха и коляното му се огъна. Карвахал бе изнесен от стадиона на носилка, облян в сълзи, а по-късно беше потвърдено, че е получил тройно разкъсване на дясното коляно и ще е извън игра за една година. Минути по-късно Йереми Пино влетя разплакан в съблекалнята на Виляреал. Не искаше да повярва на случилото се и само повтаряше "Боже, какъв е този късмет". 
 
Макар и толкова млад, футболистът вече е изпитал на гърба си подобна контузия.  През ноември 2023 г. той скъса предна кръстна връзка на лявото коляно и не замина с отбора за Евро 2024, където Ла Фурия триумфира със златото.