Полузащитникът на Барселона Шави Ернандес заяви на организирана пресконференция преди мача срещу Реал Мадрид, че каквото и да се случи на Ел Класико, животът ще продължи.

„Ако не спечелим Ел Класико ще е неприятно, защото ще изостанем на много точки, но все пак няма да обесят никого. Миналата година мачът бе от решаващо значение за тях и те заложиха на атакуващия футбол“, заяви Шави.

„Много бих се радвал да говорим само за футбол след края на мача и се надявам да се получи един истински спектакъл. Относно нарушенията – има арбитър, който да решава. Жалко е, че последните мачове между нас и Реал бяха съпроводени от множество коментари относно колегиалността и грубите влизания, наистина ще е жалко ако пак се получи така“, продължи футболистът на каталунците.

Относно завръщането на Тито Виланова, играчът сподели: „Неговото завръщане бе голяма изненада за целия отбор. Смятам, че неговото присъствие ще се отрази положително както на Ел Класико, така и на Ла Лига. Виланова изглежда добре неговият характер е такъв, че винаги е положително настроен.“

„Реал се намират в много добра серия, имат 11 поредни победи и имат 3 точки повече от нас. Тяхното преимущество се състои в това , че те са в по-добро състояние в момента, но в тези дербита формата не е от значение. Единственото от значение е мотивацията, ние отиваме на „Бернабеу“ за победа “, завърши изявлението си Ернандес.