Испанският национал Тиаго Алкантара се обърна към медиите от родината си и ги призова за по-благо отношение. Той изрази мнение, че ако представителите на пресата не помагат на „Ла Фурия“ по време на Мондиала в Русия, ще бъде много по-трудно да бъде осъществена поставената цел.

Андрес Иниеста и компания са сочени за един от фаворитите за трофея, заедно със селекциите на Франция, Бразилия и Аржентина. В груповата фаза обаче момчетата на Фернандо Йеро започнаха колебливо, което им навлече много критики.

Припомняме, че в лагера на световния шампион от 2010 година имаше сериозни сътресения ден преди официалното откриване на шампионата на планетата и два дни преди първия двубой на селекцията срещу Португалия. Селекционерът Жулен Лопетеги бе заменен на поста от Йеро, около 24 часа след като бе обявен за треньор на Реал Мадрид.

Въпреки всичко това и макар трудностите, които изпита, Испания успя да спечели Група „В“, оставяйки иберийския си конкурент втори. Така на осминафиналите „Ла Роха“ ще спори с Русия. Срещата е на 1 юли от 17.00 часа на стадион „Лужники“ в Москва.

„Не можем да живеем със страх да не сгрешим. Искаме да играем, искаме отборът да набере скорост, да владеем топката. Трябва да сме по-внимателни да не сбъркаме някой пас и оттам да ни направят контраатака“, започна Алкантара.

„За мен ще бъде плесница да не минем на четвъртфиналите. Ние сме 23 животни, които изпитват глад и искат да побеждават. Определено ще е плесница да отпаднем на осминафиналите“.

Помолен да направи коментар за колегата си Диего Коста, Алкантара каза: „Въпреки че на терена изглежда агресивен в добрия смисъл на думата, иначе е душа човек, мил, забавен…Много е важно присъствието му в колектива ни. Нападателите винаги са специфични. Трябва да анализираш характеристиките им, за да знаеш как да си взаимодействаш с тях“.

„Понеже сме испанци, ние трябва да сме самокритични. Тук сме, за да се опитаме да спечелим. Далеч от дома сме и имаме една цел. Не показахме най-доброто, на което сме способни до сега, но се стараем. Ако вие, медиите, не ни помогнете, ако не помогнете феновете да са с нас, ще бъде по-трудно. Казаха се много лоши неща по наш адрес, но има и немалко хубави. Оставете всичко. Тук всички сме едно цяло. Ако търсим само негативите, ще бъде по-трудно“, коментира още Алкантара.


ГЛАСУВАЙТЕ В НАШАТА АНКЕТА: КОЙ ЩЕ Е НОВИЯТ СВЕТОВЕН ШАМПИОН?


Още новини:

Вратар на Русия солидарен към Де Хеа: И големите грешат

Пет теми за размисъл в Испания преди мача с Русия