Вратарят на Белгия Тибо Куртоа заяви, че не иска да се изправя срещу Испания преди финала на Световното първенство в Русия.

„Винаги има огромно напрежение на Световно първенство, още повече, когато си поставян сред фаворитите да го спечелиш. Тогава всички погледи са вперени в теб и очакванията са да спечелиш всеки един мач. Ние бяхме много нервни по време на първия мач срещу Панама, който спечелихме с 3:0. Бяхме нервни до към 80-85-та минута“, коментира Куртоа.

„Аз се чувствам отлично. Намирам се в топ форма. Последните два месеца от изминалия сезон с Челси бяха много хубави. Играя добре и вярвам, че ще успеем да стигнем до последния мач в Русия“, добави той.

„Нашата философия е да играем мач за мач. Всеки мач за нас е като финал. С нашия стил на игра мисля, че имаме всички шансове да стигнем много напред в турнира. Имаме футболисти, които разполагат с невероятни качества и се отличват. Знаем, че на Световното първенство е много трудно. Трябва да бъдем подготвени на 100% във всеки един мач“, допълни вратарят.

„Срещу Испания? Искам да се изправим срещу тях единствено на финала. Аз имам много добри приятели в този отбор и не искам да ги срещаме по-рано. Моите деца ще бъдат бъдат със смесени чувства, ако играем срещу Испания. Ще бъде страхотен финал“, продължи белгийският национал.

„Не искам да коментирам нищо сега относно моето бъдеще. На Световно първенство сме и най-важното е Белгия да печели и да продължава напред. Най-важното е да станем световни шампиони“, каза Тибо Куртоа.