Отборът на Реал Мадрид записа седмата си победа от началото на сезона в Ла Лига. „Лос бланкос“ се наложиха с 2:1 като гост на Селта Виго в мач от 10-ия кръг на шампионата. Въпреки че головете за успеха реализираха Килиан Мбапе и Винисиус, голямата звезда на вечерта бе Лука Модрич.

Причината е, че му трябваха само 2 минути на терена, за да може да асистира за победното попадение за 2:1. Той влезе в историята, превръщайки се в най-възрастният футболист, играл официален мач за Реал Мадрид - на 39 години и 40 дни, надминавайки Ференц Пушкаш през 1966 година.

Голямата звезда на гостите Килиан Мбапе започна като титуляр, въпреки проблемите по-рано през седмицата. Шведската преса информира, че нападателят е обвинен в изнасилване.

С победата Реал Мадрид се изравни по точки (24) с Барселона на върха, но каталунците са с мач по-малко. Селта Виго е на 10-ата позиция с 13 пункта. През следващия уикенд ще се проведе Ел Класико, голямото дерби между Реал и Барса.

В началото на мача домакините от Виго започнаха много активно и само намесата на вратаря Тибо Куртоа попречи резултатът да бъде открит рано-рано.

В 20-ата минута френският национал Килиан Мбапе вкара зашеметяващ гол, след като със страхотен удар от дистанция, зад дъгата на наказателното поле, откри за 1:0.

Секунди след това Селта Виго прати топката в мрежата на Белия балет, но беше отсъдена засада на Борха Иглесиас. 

Защитата на Реал Мадрид се пропука в 51-ата минута. При атака отдясно Сведберг засече подаване на Оскар Мингеса към него в долния десен ъгъл на Тибо Куртоа за 1:1. 

При първата таката след подновяването на играта Винисиус прати топката в мрежата на домакините, но Килиан Мбапе бе в засада преди това.

В 64-ата минута 39-годишният Лука Модрич влезе на терена, за да може да помогне на своите. Само 120 секунди по-късно той успя да помогне за гола за 2:1, след като отдаде майсторски голов пас на Винисиус, който се разписа. С появата си Лука Модрич стана най-възрастният футболист, играл за Реал Мадрид  - на 39 години и 40 дни в своя 13-ти сезон в клуба. 

В края на срещата Селта Виго имаше две прекрасни възможности да изравни, но така и тимът не успя да достигне до желаната точка. 

Стартови състави:

Селта: Гуаита; Манкийо, Старфелт, Алонсо; Мингеса, Белтран, Сотело, Алварес; Бамба, Иглесиас;

Реал Мадрид:  Куртоа; Васкес, Милитао, Рюдигер, Гарсия; Модрич, Валверде, Чуамени, Камавинга; Белингам; Мбапе, Винисиус.