Шведската журналистка Катрин Кранц, която обяви новината за разследването на Килиан Мбапе за изнасилване, излезе лично и обяви публично, че именно той е заподозреният.

Тя подкрепи публикацията на Expressen, въпреки думите на адвоката на футболиста, който заяви, че не е бил уведомен за подобно оплакване или подадена жалба.

В същото време журналистката излезе, уверявайки, че французинът е обект на обвиненията в Стокхолм.

„Искам да кажа, че сме 100% сигурни, че Мбапе е заподозрян в изнасилване. Това е без съмнение“, увери Катрин Кранц пред BFMTV.

"Разбира се, ние не знаем дали е виновен, или не. Това зависи от прокурора и полицията да разследват. Но ние сме сигурни, че е разследван. Знаем, че Мбапе е заподозрян,  но не сме чели документа и това е важно“, продължи Катрин Кранц пред BFMTV, цитирани от RMC Sport.

„Не мога да кажа нашия източник, това е невъзможно, но мога да кажа, че сме напълно сигурни, че това е той, че това е неговото име. Нямаме много информация за това какво се е случило в хотела, не знаем много за това. Не знаем много за тази жена. Говорихме с нейния адвокат, но тя не иска да коментира в момента“, обяви още журналистката.