Програмата SER Catalunya „Què t'hi jugues“ заедно с OCCRP (Организация на престъпността и корупцията) разкриха измама от лятото на 2022 г. При подписването на договора на Левандовски с Барселона, директорите в клуба получили имейли от Пини Захави, който е агент на полския футболист. В тях той посочил, че комисионната от един милион евро да бъде изпратена в банкова сметка в Кипър.
 
От "Камп Ноу" направили този ход, но дни по-късно банков служител осуетил измамата. На него му се сторило странно да се преведе толкова важна сума в сметка, която никога не е имала никаква активност и която е открита същия месец. В Барселона били информирани и от клуба веднага се свързали със Захави, за да обсъдят ситуацията. След като агентът отговорил, че никой от неговата агенция не е бил в контакт с клуба, банката блокирала парите и каталунците успяли да си ги върнат.
 
От Барселона казаха, че са получили допълнителни писма с искане на 250 000 евро през 2023 г. и са отнесли въпроса до полицията, но не е започнало разследване, тъй като не е подадена официална жалба.
 
Захави от своя страна каза, че не познава човека, представящ се за него, и добави, че не е подал жалба срещу използването на името му, защото смята, че Барселона ще го направи. Реалната комисионна на агента е 10 милиона евро, което е 10% от заплатата на Левандовски в Барселона, който ще получи 104 милиона за всички години, посочени в договора.