Реал Валядолид постигна изключително драматична победа с 3:2 в гостуването си на Депортиво Алавес в първа среща от десетия кръг на испанската Ла Лига и прекъсна серията си от осем поредни мача без успех.

Домакините поведоха още в шестата минута, когато Тони Мартинес овладя топката и шутира от дистанция, а вратарят Карл Хайн не успя да реагира добре – 1:0.

Гостите, обаче, бързо успяха да изравнят в 17-ата минута. 120 секунди преди това те получиха право да изпълнят дузпа, когато Антонио Сивера извърши нарушение, а съдията Марино Лопес посочи бялата точка. Мамаду Силва се зае с изпълнението и отбеляза за 1:1.

В 37-ата минута Ману Санчес бе близо второ попадение, но бе маркирана засада. До почивката Марио Мартин стреля опасно, но Антонио Сивера спаси.

Седем минути след старта на втората част Карлос Висенте подаде към Йон Гуриди в наказателното поле и той вкара за 2:1, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 68-ата минута Мамаду Сила пропиля сериозна възможност, пращайки неточен пас в наказателното поле, който бе блокиран.

В 72-ата минута реферът отсъди дузпа за Валядолид за нарушение на вратаря на Алавес Антонио Сивиреа за нарушение срещу капитана на гостите Хави Санчес. Зад топката застана Селим Амала, който не сбърка от бялата точка и вкара за 1:2.

Четири минути по-късно Валядолид вкара и трети гол. Мамаду Сила подаде към Ануар в наказателното поле и той отбеляза в долния десен ъгъл зад Антонио Сивера – 1:3.

Минута преди края на редовното време Ануар стреля с глава, но топката мина встрани от вратата.

В седмата минута на добавеното време Абдел Абкар намери Кике Гарсия, той овладя топката и стреля от вътрешната страна на гредата и вкара за 2:3.

Две минути след това самият Гарсия си изкара два жълти картона в рамките не секунди и бе изгонен.

В крайна сметка Реал Валядолид стигна до втората си победа от началото на сезона и събра осем точки, колкото имат още Леганес и Хетафе, но остава в опасната зона на 18-ата позиция. Депортиво Алавес е 14-и с десет пункта.