Фернандо Торес изигра наистина последния си мач с екипа на Атлетико Мадрид. Хлапето се включи в контролата на „дюшекчиите“ срещу националния тим на Нигерия, който е участник на Мондиала в Русия. Носителят на Лига Европа победи с 3:2, а Ел Ниньо отбеляза едно от попаденията в полза на мадридчани. Анхел Морено и Борха Кореа добавиха по още един гол.

За нигерийската селекция реализираха Нвакали и Усман.  

Срещата започна с възможност за домакините от Нигерия още началните минути. Ян Облак обаче демонстрира брилянтния си рефлекс и изби.

Постепенно испанците наложиха доминацията си и положенията пред вратата на „зелените“ не закъсняха. Ситуации се разкриха пред Гамейро и Анхел Кореа, но добрите намеси на нигерийската защита запазиха паритета.

В 31-ата минута домакините проведоха добра атака, при която откриха резултата. Нвакали проби фронтално на вратата, след това залъга играч на съперника и отправи прецизен шут за 1:0.

Само три минути след това равенството бе възстановено. Томас пусна надежден пас от дълбочина, който изведе Анхел Кореа на опасна стрелкова позиция. Аржентинецът не сбърка и направи 1:1.

Торес развълнува с думи на сбогуване

При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка, а след нея паднаха още три гола. 

„Дюшекчиите“, в редиците на които Диего Симеоне, бе направил някои смени, вдигнах значително оборотите през втората част и в 63-ата минута напускащият Фернандо Торес направи обрата пълен. Той засече много прецизно центриране на Томас отдясно и покачи на 2:1.

Нигерийците не се отказаха и в 79-ата минута Усман направи 2:2 след хубав изстрел от наказателното поле.

Борха Морено донесе успеха на испанския гранд в 85-ата минута. Той овладя подаване от дълбочина на Витоло и оформи крайното 3:2.

Припомняме, че Нигерия е в Група D на Световното в Русия, заедно с тимовете на Аржентина, Хърватия и Исландия. Мондиалът започва на 14 юни и ще продължи до 15 юли.

Пълната програма за Световното по дни и часове

Осемте групи за Мондиал 2018