Още един играч, оставил диря в Ла Лига - Фернандо Торес - изигра последния си мач с екипа на Атлетико Мадрид. Ел Ниньо се сбогува с тима на сърцето си след равенството 2:2 с Ейбар. Хлапето минава за един от любимците на феновете, а сега поема в друга посока.

На раздяла Торес изнесе емоционална реч, с която успя да докосне привържениците на „Уанда Метрополитано“.

„Благодаря на всички, които ме учиха, на моите колеги, на спортно-техническия щаб, на лекарския екип и на всички хора, които са тук. Изминалите три години половина бяха невероятни. Горд съм. Сега ви оставям, но знам, че ще постигнете онова, което футболът ни дължи. Този отбор е спечелил много по-малко от това, което заслужава. Искам да кажа и, че никога не съм се нуждаел от титли и трофеи, за да се чувствам като най-обичания играч на света“, започна Торес.

„Оставям зад гърба си 404 мача. Тежко е, защото сега е финалът. Би ми харесало да запомните винаги този миг. Когато ви попитат защо сте от Атлетико, спомените си този щастлив момент, гордостта и усещането да сме част от това голямо семейство. Не ми остава друго освен да кажа, че за мен бе чест и привилегия да нося фланелката на Атлетико, да играя с тези футболисти. От сърце ви казвам, че ме накарахте да се чувствам най-щастливия човек на света“, каза още Ел Ниньо, който само преди дни вдигна трофея в Лига Европа.  

Торес е юноша на Атлетико. Играе за представителния тим в два етапа от 2001 до 2007 година и от 2015-а до сега. Нападателят трупа опит и в първенството на Англия, където брани цветовете на Ливърпул и Челси, както и в Серия А в Милан.