Гуидо Родригес няма да продължи кариерата си в състава на Бетис. Контрактът на аржентинския халф изтича на 30 юни и няма да бъде подновен, като той ще търси ново предизвикателство пред себе си. До съвсем скоро испанските медии упорито твърдяха, че Барселона силно желае полузащитника, но се очаква, че след уволнението на Шави,  едва ли ще се стигне до трансфер при „каталунците“.

Самият Родригес също не пожела да разкрие повече около бъдещето си и заяви, че е изцяло концентриран върху представянето си с аржентинския национален отбор на предстоящата Копа Америка.

„Много съм благодарен на Бетис за всичко, което ми даде този клуб и определено научих много. Реших, че ще търся нов път пред себе си, но по никакъв начин няма да си позволя да коментирам своето бъдеще. Смятам, че това ще е крайно неуважително към Бетис, а аз единствено гледам напред към Копа Америка и се надявам на чудесно представяне с Аржентина. Не желая да коментирам  и слуховете, които ме пращаха в Барселона, когато всичко стане официално, тогава ще обявя къде ще продължа кариерата си“, каза Родригес.