Зинедин Зидан може да е много близо до третия си престой начело на Реал Мадрид. El Nacional твърди, че французинът е основен кандидат да наследи настоящия треньор на „Лос Бланкос“ Карло Анчелоти, когато той напусне клуба. Договорът на италианеца е до лятото на 2026-а година, но не е изключено да се оттегли още след края на започващия другия месец сезон.

Зидан присъстваше на представянето на Килиан Мбапе като играч на Реал, който неведнъж е споделял, че легендарният полузащитник е негов идол. Зизу пристигна в Мадрид като играч през лятото на 2001-а година, след като Флорентино Перес плати 77,5 милиона евро на Ювентус, превръщайки се в най-скъпото попълнение в историята по това време. С пристигането му започва ерата на първото „Галактико“. Той игра пет сезона на „Сантиаго Бернабеу“, където се превърна в икона на феновете на Реал Мадрид.

Реал Мадрид представи официално Килиан Мбапе, 16.07.2024 г.

източник: Снимки: БТА / BTA

Французинът беше помощник на Анчелоти по време на първия престой на италианеца начело на „кралски клуб“, а също така е бил и технически директор. През януари 2016-а година той застана начело на първия отбор на Реал и спечели три Шампионски лиги, постижение, което ще бъде много трудно за всеки треньор да повтори. През общо шестте си сезона начело на „белите“, той спечели общо 11 трофея. Това ще бъде особено важен фактор, когато Перес ще търси заместник на Анчелоти.

Зидан вече отхвърли различни предложения за работа в Англия, защото иска да се върне в Реал Мадрид. Дълго време се твърдеше, че той изчаква и да заеме мястото на Дидие Дешан начело на Франция, но това едва ли ще се случи преди Световното първенство през 2026-а година в САЩ. Според El Nacional, президентът на Реал Перес пък вече е дал думата си Зидан да се завърне в Реал, като единствено сега остава неясно дали Анчелоти ще се оттегли още след края на идния сезон.