Манчестър Сити може да се включи в състезанието за подписа на испанския национал Дани Олмо. Според информация от източници близки до клуба, "гражданите" следят внимателно ситуацията с играча и поддържат контакти с РБ Лайпциг, въпреки че към момента не са отправили официална оферта.

Барселона, клубът, в който Олмо започна своята кариера, изглежда като фаворит за подписа му. 26-годишният полузащитник има желание да се завърне на "Камп Ноу", където започна своето развитие като юноша. Първата оферта на Барселона обаче беше отхвърлена от Лайпциг, и остава неясно каква сума испанският клуб е готов да предложи за него.

Олмо имаше клауза в договора си, която позволяваше на играча да напусне при оферта от 60 милиона евро, но тази клауза вече не е активна. Сега Лайпциг иска по-голяма сума за него.

Освен Барселона и Манчестър Сити, интерес към испанския халф проявява и Байерн Мюнхен. Въпреки това, приоритет на баварците в момента е Дезире Дуе от Рен, което може да намали шансовете на Олмо да се присъедини към Байерн в близко бъдеще.