Днес Барселона представи официално новия треньор Ханзи Флик. След това той даде първата си пресконференция, на която говори за стила на игра, на който ще разчита, както и по други актуални теми.
 
“Искам да кажа, че съм много щастлив. От първата минута. Преди да подпиша договора, бяхме на вечеря с президента и той ми даде писмо, преведено на немски, в което имаше нещо, което ме накара от самото начало да почувствам, че това е невероятен клуб, много голям.
 
Много съм доволен от първите седмици. С нас бяха много играчи от академията и съм благодарен за работата, свършена там. Работихме много в тренировките, имаме прекрасни млади играчи. 
 
Не съм далеч от идеята, с която Барса е играла преди и е постигала успехи с Кройф или Пеп Гуардиола. Искам активен отбор с топка и без нея. Няма значение дали ще играем с 4-3-3 или 4-2-3-1. В този клуб винаги трябва да се борим за всички трофеи.
 
“Напрежение? Аз съм треньор на Барса и знам какво да очаквам. Резултатите са важни, но в крайна сметка трябва да играем добре, да се раздаваме на терена, да се подготвяме за мачовете добре. Играчите трябва да го показват на тренировки, да дават 100%, защото ако тренираш на 60%, няма как да играеш на 100%. Ще се справя с напрежението, семейството ми ще помогне за това”, заяви Флик.
 
Той говори и за откритието на Евро 2024 - Ламин Ямал.
 
"Свърши страхотна работа последната година. Видях какво направи на Европейското, но добрите футболисти трябва постоянно да работят и да се развиват. Много е важно, че е здраво стъпил на земята, вече говорих с него", добави треньорът.
 
 
“Не знам дали е добра идея да се сравняват клубове и че мога да кажа, че Барса е по-голям от Байерн или обратното. Напуснах зоната си на комфорт в Германия. Байерн е много голям отбор. Това, което усещам тук, е много страст към Барселона и това много ми харесва”, допълни специалистът.
 
Флик разкри, че е имал разговор с Пеп Гуардиола, но отказа да  сподели какво са си казали.
 
"Да говориш с Гуардиола винаги е вдъхновяващо, но това е личен разговор. Когато говориш с приятел е същото, винаги e поверително”, измъкна се тактично треньорът.