Голът на Никлас Фюлкруг донесе премии от по 50 хиляди евро на човек в германския национален отбор по футбол, съобщава агенция ДПА. Нападателят на Борусия Дортмунд влезе като резерва в мача срещу Швейцария в неделя вечер и вкара в добавеното време за равенство 1:1, оставило Бундестима на първо място в група А.

Според информацията на ДПА, всеки играч от групата от 26 души в германския национален отбор ще получи по 50 хиляди евро за достигането на четвъртфиналите като лидер. Премията може да достигне рекордните 400 хиляди евро за човек, ако германците станат европейски шампиони на 14 юли.

Ако германците бяха загубили срещу Швейцария, тогава домакините на турнира щяха да се класират на второто място в групата. Така те нямаше да получат бонуси, въпреки че и по този начин щяха да стигнат до елиминациите.

Националите на Германия не изкараха допълнителни възнаграждения на миналото европейско първенство, в което се класираха напред като втори в групата. Идентична бе и ситуацията на световното първенство в Катар, на което Бундестимът бе елиминиран в групите.

Германският футболен съюз (ДФБ) пък ще получи премия от 13.25 милиона евро за първото място в група А. Победа на осминафиналите носи допълнителни 2.5 милиона евро, а класиране на полуфинал - още 4 милиона. Европейските шампиони ще вземат бонус от 8 милиона евро, а вицешампионите - 5 милиона.  /БТА