75 000 хървати срещу пет хиляди испанци по улиците на Берлин – истинско хърватско нашествие, отбеляза мадридският в. „Марка“ преди днешния мач Хърватия – Испания на „Олимпийския стадион“.

Мачът е от 19:00 часа българско време и ще бъде излъчен на живо в Gong.bg.

Испанците признават смазващото числено превъзходство на „огнените“ от Хърватия, като отчитат че само в Германия живеят близо половин милион хървати. „Това Берлин ли е или някой хърватски град“, пише и репортерът на хърватския „Ютарни лист“ при вида на хилядите карирани червено-бели фланелки по улиците на сталицата на Германия.

"Армията на хърватите в Берлин в един глас преди невиждан спектакъл: "Чакат ги 90 минути истински ад!", заканват се феновете на испанците.

Капацитетът на Олимпийския стадион в Берлин е 74 475 души, но довечера срещу Испания 50 000 места се очаква да бъдат заети от хърватски фенове. Показателно е, че на откритата тренировка в понеделник на „Фолкспаркщадион“ в Нойрупин 4000 възторжени хърватски фенове изпълниха трибуните, като още толкова останаха отвън. 

В Испания признават, че и срещу другите два отбора от група В – Италия и Албания, феновете на „Ла Роха“ ще бъдат по-малко. По традиция подкрепата за Испания нараства с напредването на първенството: „Но европейската купа се печели на терена!“, пише „Марка“, цитиран от Телеграф.