Футболните мачове в елитното футболно първенство на Гърция през уикенда бяха отменени заради сериозните сблъсъци между феновете, довели до раняването на полицай, който е в критично състояние, съобщи АП.

От гръцката лига обявиха, че мачовете ще бъдат отменени, след като исканията на съдиите за гарантиране на сигурност не могат да бъдат изпълнени.

Това решение дойде часове, след като полицията задържа повече от 400 души заради сблъсъците между хулигани на Олимпиакос и Панатинайкос на волейболен мач. Хулиганите съзнателно избират други спортове, в които участват отборите им, защото на тях има по-малко полицейско присъствие.

Лекарите в болница в предградията на Атина заявиха, че 32-годишен полицай е в кома, след като е бил ударен с факла, която е провокирала обилно кървене и спиране на сърцето.

"Един от нашите полицаи бе жертва на убийствена атака", каза министърът на публичния ред Яник Ойконому. "Това няма да остане ненаказано. Въпрос на закон и справедливост. Гръцката полиция, както и цялото общество, плаща твърде висока цена за спортното насилие", добави той.