Новият мениджър Ливърпул - Арне Слот, все още не е взел нито един нов играч през лятото, но това може скоро да се промени.

„Червените“ подготвят оферта от 65 милиона евро за подписа на Такефуса Кубо от Реал Сосиедад. 23-годишният японец е универсален нападател, който действа предимно на дясното крило или като „десетка“.

Според японското издание Sponichi, мърсисайдци са готови да привлекат бившият кадър на Барселона и Реал Мадрид. Настоящият договор на Кубо с отбора от Сан Себастиан е до лятото на 2029-а година и баските едва ли ще искат да се разделят за по-малко от споменатата сума.

Според информациите, Ливърпул ще иска да се подсили и с нов централен защитник, като вече са определили Гонсало Инасио от Спортинг Лисабон като своя цел №1 за тази позиция, като скоро клубът ще изпрати и първата си оферта.

Correio da Manha твърди, че въпреки че първоначално не са искали да продадат 22-годишния португалски национал за под 60 милиона евро, от Спортинг са се съгласили да започнат преговори в региона на 45 милиона евро.