Мали и Израел не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в първи двубой от група „D“ на олимпийския турнир по футбол, който бе съпътстван от протести, освирквания на химна и ескалация на напрежение.

Срещата на „Парк де Пренс“ се проведе при масивно присъствие на охрана извън стадиона на фона на все по-обтегнатото международно положение, което постави усилията за безопасност в Париж директно в светлината на прожекторите.

Израелският отбор пристигна под тежък полицейски ескорт. Автобусът пристигна час и 45 минути преди мача с 20 мотоциклетисти и още две дузини полицейски микробуси отзад, под звука на полицейските сирени и бръмченето на хеликоптери в небето. Около 1000 френски полицаи и десетки войници от антитерористичната операция с кодовото име Sentinelle се наредиха по улиците около стадион „Парк де Пренс“ преди мача.

Феновете на Мали изпяха гордо своя химн, но този на Израел беше силно освиркван преди началото на срещата, а системата от високоговорители на стадиона, която свиреше химните, стана значително по-силна в опит да спре освиркванията. След като играта започна, израелските играчи бяха освирквани всеки път, когато докоснаха топката.

Отборът на Мали имаше надмощие през първото полувреме, но пропуски направиха Думбия, Тиемоко Диара и Браима Диара.

Израел, изненадващо или не, излезе напред в резултата в 57-ата минута, след като Диало си отбеляза автогол. Мали все пак успя да изравни сравнително бързо резултата след попадение на Думбия в 63-ата минута, което се оказа и последното попадение в двубоя.

В следващия кръг един срещу друг се изправят Япония и Мали, докато Израел среща Парагвай. Мачовете са на 27 юли.