Sofascore има удоволствието да обяви ново партньорство с бразилската футболна легенда Зико. Дуото започва сътрудничество по проект, за да подчертае постоянният стремеж към високи постижения във футбола чрез новата награда на Sofascore: „Играч на сезона“. Обявените дейности в рамките на това сътрудничество ще подчертаят значението на обществената подкрепа за отглеждането на млади таланти.

„Футболът е много повече от игра; той представлява пътуване, подхранвано от мечти и подкрепено от постоянство. Наградата „Играч на сезона“, която се връчва от Sofascore, символизира усилията, които всеки играч полага, за да постигне целите си.“, каза футболната легенда Зико и добави: „За мен е чест да стана партньор със Sofascore по повод обновяването на футболното игрище в моята академия, където бъдещото поколение футболни звезди ще започне своя път.“

Наградата „Играч на сезона“, която се връчва от Sofascore, почита високите постижения и решителността, последователно демонстрирани през целия сезон, който обхваща 50 лиги по целия свят. Тази награда не е за изключително представяне само в един мач, а по-скоро има за цел да се даде признание за непрекъснатите усилия и отдаденост, които водят играчите към високи постижения. Точкуването на Sofascore, мярка за представяне на играчите, която е призната в цял свят, взема предвид цялото представяне. Алгоритъмът на „Sofascores“ превежда изчерпателните данни за играчите в едно окончателно число, което отразява не само уменията на играчите, но и техния неудържим стремеж към високи постижения.

Златко Хркач, главен изпълнителен директор на Sofascore, подчерта отговорността на глобалната спортна платформа да проправи пътя за младите играчи: „Целта на инициативата не е само за възхвала на днешните звезди; искаме да вдъхновим бъдещите футболисти. Всяко усилие, вложено в спорта, ви доближава една стъпка по-близо до осъществяването на вашите мечти. Чрез  партньорство със Зико, легенда, известна със своята упоритост и отлични постижения, Sofascore се стреми да мотивира младите играчи, подчертавайки посланието, че упоритата работа и отдадеността проправят пътя към успеха.“ Хркач добави: „Чрез наградите традиционно се отличават кратките моменти на високи постижения. Но наградата „Играч на сезона“, която се връчва от Sofascore, е признание за изключително представяне и ангажираност, показвани последователно през целия сезон.“

Зико Sofascore

източник: Sofascore.com

Символика на трофея „Играч на сезона“

Във всеки внимателно изработен трофей за играч на сезона е поставена част от обновеното футболно игрище, символизиращо началото на пътя на всеки футболист. Тази награда свързва 50 играчи в професионални лиги по света с тяхното скромно начало и служи като напомняне за общностите, които са подкрепили изкачването им до върха. Трофеите не са само признание за личните постижения, но и почитат колективната сила на общността и постоянството.