Олимпийският футболен турнир при мъжете започва днес. Въпреки че отборите са до 23 години, всяка страна се е възползвала от възможността да включи трима играчи над тази възраст и затова феновете ще видят и много звезди по терените. Сред тях са аржентинците Николас Отаменди (36 г.), Хулиан Алварес (24 г.) и Херонимо Ругли (32 г.), французите Александър Лаказет (33 г.) и Жан-Филип Матета (27 г.), Ашраф Хакими (Мароко, 25 г.) и Наби Кейта (Гвинея, 29 г.).
 
Сред другите играчи блестят Майкъл Олисе (Франция), Джуниор Фирпо (Доминиканска република), Мохамед Ел-Нени (Египет), Пау Кубарси (Испания), Елдор Шомуродов (Узбекистан) и Фабиан Балбуена (Парагвай).

Александър Лаказет

източник: Gulliver/GettyImages

За фаворити са определяни Франция със селекционер Тиери Анри, Аржентина, който е воден Хавиер Масчерано, и Испания със Санти Дения начело. Изненада може да се очаква от Мароко и САЩ, а твърде вероятно е да гледаме финал между Франция и Аржентина според специалистите.
 
16 отбора ще се борят за олимпийското злато в Париж.
Мъжкият формат е като европейски първенства от 1996 до 2012 г. с изключение на мача за бронза. Четири групи по 4 отбора, като първите два се класират за четвъртфиналите, следват полуфиналите, мачът за третото място и финалът. 
 
Днес ще се изиграят 8 мача: 
 
От 16:00 часа 
Узбекистан - Испания
Аржентина - Мароко
 
От 18:00 часа
Гвинея - Нова Зеландия
Египет - Доминиканска република
 
От 20:00 часа 
Япония - Парагвай
Ирак - Украйна
 
От 22:00 часа
Мали - Израел
Франция - САЩ
 
Следващите мачове в групите са на 27 и 30 юли, четвъртфиналите - на 2 август, а полуфиналите - на 5 август. Финалът на "Парк де Пренс" в Париж е на 9 август, а мачът за третото място - ден по-рано.