Предстоящите мачове ще определят съдбата на отборите в Група C на UEFA EURO 2024. Англия ще се изправи срещу Словения, а Дания ще играе срещу Сърбия.

Пътят на Англия към 1/8 финалите е ясен. Те могат да си осигурят място, като избегнат загуба срещу Словения или ако Дания не успее да победи Сърбия. За да заемат първото място в групата, Англия трябва да победи Словения или могат да се задоволят с равенство, ако Дания не спечели. В случай на равенство за Англия и победа за Дания, първото и второто място ще се определят въз основа на общата голова разлика, след това по общо отбелязани голове, картони и накрая по класирането в европейските квалификации. Независимо от резултата, Англия гарантирано ще завърши топ 3 на групата.

Класирането на Дания за 1/8 финалите зависи от това, дали ще победят Сърбия. Ако както Дания, така и Словения завършат наравно в си мачове си, ще се използват гореспоменатите критерии за определяне на второто и третото място. Същото се отнася и за първото и второто място, ако както Дания, така и Словения спечелят, или ако Дания победи, а Англия завърши наравно. В случай на загуби за Дания и Словения, те ще бъдат класирани съответно на трето и четвърто място. Обаче, ако Дания загуби и Словения успее да избегне загуба, Дания ще бъде елиминирана от борбата.

Пътят за класиране напред на Словения включва победа над Англия. Ако успеят и Дания не спечели, Словения ще излезе като победител в групата. Ако и Словения, и Дания спечелят, споменатите по-горе критерии ще бъдат използвани за определяне на първото и второто място. По същия начин, ако и двата отбора завършат наравно, те ще се класират на второ и трето място. В случай на загуби и за двата отбора, те ще заемат съответно третото и четвъртото място. Ако Словения загуби, а Сърбия завърши наравно, Словения и Сърбия ще се борят за третото и четвъртото място.

Шансовете на Сърбия да достигне до 1/8 финалите зависят от победата над Дания и Словения да не победи Англия. Ако както Сърбия, така и Словения спечелят, Сърбия ще си осигури третото място след Англия въз основа на преките двубои. Равенство за Сърбия и загуба за Словения ще доведе до класиране на двата отбора на трето и четвърто място според установените критерии. Въпреки това, Сърбия ще бъде елиминирана от осминафиналите, ако загуби или ако завърши наравно, а Словения избегне загуба.

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg