Англия излиза срещу Словения в последен мач и за двата отбора в Група С на UEFA EURO 2024 Двубоят на "Райн Енерги Щадион" в Кьолн започва в 22:00 часа и може да го гледате на живо по DIEMA, DIEMA SPORT и Gong.bg. 
 
На тима на Гарет Саутгейт е достатъчна и точка, за да си осигури класирането за елиминациите, а победата ще гарантира първото място в групата. За Англия е важно да спечели първото място, защото в противен случай ще се наложи Хари Кейн и компания да се изправят срещу Германия още на 1/8-финалите. При загуба от Словения и победа на Дания, англичаните пак имат големи шансове да продължат напред като един от най-добрите отбори, завършили на трето място.
 
До момента Англия и Словения са се срещали пет пъти, като балансът е 4 победи за островитяните и едно равенство. 
 
Англия получи доста критики за представянето си в първите два мача, въпреки че не загуби. Почти сигурно е, че Гарет Саутгейт ще пусне Конър Галахър вместо Трент Александър-Арнолд сред титулярите, а медиите на Острова очакват поне още две промени в стартовия състав. 
 
Словения изпусна победата над Сърбия, допускайки гол в петата минута на добавеното време. Тимът на Матиаяж Кек няма загуба в осем поредни срещи, а в последните 14 мача отборът неизменно успяваше да се разпише във вратата на съперника. Под въпрос за двубоя е звездата Бенямин Шешко, който бе сменен срещу Сърбия заради стара контузия в бедрото.