Мениджърът на Арсенал Микел Артета тайно наел футболен фрийстайлър, който да мотивира отбора му.

Защитникът на Арсенал Олександър Зинченко разкри, че наставникът е предприел любопитен ход преди мач.

Треньорът на "артилеристите" не се притеснява да използва нестандартнi идеи, когато става дума за упражнения за сближаване на отбора и отново показа нетрадиционния си подход, като накара фалшив сервитьор да се шегува с неговия отбор.

Наставникът предизвикал Зинченко да се изправи срещу сервитьора – един на един, като футболистът не знаел какво го очаква.

„Преди мачовете отсядаме в един и същи хотел и познаваме всички сервитьори. Но този ден там имаше нов човек. Преди да отидем на стадиона, Артета каза: „Добре, момчета, нека ви събудя, защото имаме нужда от енергия. Последния път, Алекс (Зинченко), играчите играха срещу треньорския щаб и ти победи Никълъс. Нека направим същото, но в свободен стил."

Всички казаха: „Какво? Разбира се, че футболистът ще го победи.” Нико започна да прави нещо с топката и изведнъж сякаш се контузи. Беше толкова очевидно, но все пак странно. Тогава извикаха новия сервитьор. Не знаехме, че е професионален състезател по свободен стил. Той ме унищожи с триковете си и всички бяхме в дълбок шок.“

„След това всички се засмяхме и отидохме на мача в добро настроение“, цитира The Guardian думите на Олександър Зинченко.