Астън Вила изпълни първата си цел и играе редовно в евротурнирите, а следващата е трофей, заяви мениджърът Унай Емери, който вече навърши две години начело на английския футболен клуб. Испанецът бе назначен през октомври 2022 като наследник на Стивън Джерард, който остави бирмингамци на 16-о място във Висшата лига. 

Емери завърши първия си сезон седми и класира отбора в Лигата на конференциите, но това бе само началото. През миналия сезон Вила финишира на четвърто място и се завърна в Шампионската лига след 44-годишно отсъствие. 

"Изминаха две години от пристигането ми тук. Винаги сме изисквали много от самите нас и винаги сме се старали да даваме най-доброто във всеки един момент. Някои цели бяха постигнати бързо, но за други има да се върши още доста работа. Когато постигаме тези цели сезон след сезон, ние трябва да не забравяме, че трябва да продължаваме да работим, за да прогресираме", заяви Емери, цитиран от агенция Ройтерс. 

"Първата ни цел бе да играем в Европа, да влезем в топ 7. Сега мечтая за трофей. Трябва просто да продължим да надграждаме".  

Вила е в серия от десет поредни мача без загуба и през уикенда отборът ще се изправи срещу Борнемут, който Емери описа като много труден съперник.  

"За тях няма значение дали играят у дома, или като гости. Винаги изповядват един стил - пресират, комбинират и влизат в единоборства. Много са активни във всичко и имат голяма скорост. Те имат отлични индивидуалности и здрава структура. Треньорът им също се развива с бързи темпове. За да ги бием, трябва да имаме енергия и фокус", добави Емери.