Почти никой в Англия вече не вярва, че този отбор може да триумфира на UEFA EURO 2024. Преди началото на първенството британците вярваха, че родната им селекция може да спечели отличие след вдигането на световната купа през далечната вече 1966 г.

След изиграването на първите два мача дори и най-големите оптимисти вече предричат отпадане на Англия далеч преди големия финал. А причината за това е селекционерът Гарет Саутгейт. Според мнозина експерти треньорът на англичаните тотално е сбъркал с избора си на състав, както и с тактическите указания. И колкото и промени да направи за следващите мачове, нищо нямало да се промени.

“Голямото ми притеснение е да гледам Англия на европейското”, каза легендата на страната Джейми Карагър.

Днес селекцията на Саутгейт излиза в последния си мач от груповата фаза. Съперник е Словения. Англичаните са лидери в потока си с 4 точки и дори при загуба ще продължат към 1/8-финалите на турнира в Германия. Но ако спечелят групата, ще имат по-лек път в елиминациите.

Част от британските фенове пък предложили английската футболна асоциация да смени Саутгейт още след равенството 1:1 с Дания.