Ръководството на английския футболен клуб Норич назначи Джак Уилшър за треньор на първия отбор, съобщиха от тима.

Условията на договора не бяха оповестени. Уилшър ще работи заедно със старши треньора Йоханес Хоф Торуп.

"Радваме се да приветстваме Джак в Норич. Разбира се, познавам го добре, неговите знания и опит ще бъдат огромно предимство за нас. Неговата страст към треньорството и към футбола като цяло е огромна, той има естествената дарба да комуникира с хората. Ние вярваме, че той е един от най-умните млади треньори в страната и очакваме с нетърпение да започнем да работим с него", каза спортният директор Бен Напър.

32-годишният Уилшър е възпитаник на школата на Арсенал. Той игра за "артилеристите" в продължение на 10 години. За лондонския клуб халфът има 197 мача, в които е отбелязал 14 гола и е направил 27 асистенции. Заедно с Арсенал той спечели два пъти Купата на Англия и веднъж Суперкупата на страната. С националния отбор на Англия футболистът има 34 срещи, записвайки 2 гола и 2 асистенции, участва на Световното първенство (2014) и Европейското (2016).

В кариерата си Уилшър е играл още за английските Болтън, Борнемут и Уест Хям. Той прекрати професионалната си кариера през юли 2022 година. Преди Норич той работи в отбора на Арсенал до 18 години.

Норич е на седмо място в класирането на Чемпиъншип, втората по сила дивизия на английското първенство. Отборът има 17 точки актив след първите 11 кръга за сезона.

БТА