В мач от деветия кръг на Висшата лига, Нотингам Форест постигна убедителна победа над Лестър с 3:1 на стадион "Кинг Пауър".

Първото полувреме започна с бърза атака от страна на Нотингам, която доведе до гол още в 16-та минута. Райън Йейтс се възползва от рикошет и отправи великолепен удар в долния ляв ъгъл, с което открива резултата – 0:1. Лестър обаче не се предаде и в 23-та минута Джейми Варди изравни след прекрасно центриране, засичайки топката в мрежата.

Въпреки равенството, Нотингам продължи да оказва натиск. В 47-та минута, Крис Ууд отново изведе Нотингам напред, реализирайки хубав удар след точно подаване от ръба на наказателното поле – 1:2.

Второто полувреме продължи с активна игра от двата отбора, но Нотингам показа по-добра ефективност. В 60-та минута, Крис Ууд отбеляза втория си гол в мача, удвоявайки преднината на своя отбор с мощен удар с глава – 1:3.

Лестър опита да се върне в играта и направи няколко смени, включително на Бубакари Сумаре, който получи жълт картон в 90+4 минута за грубо влизане. Въпреки усилията на домакините, Нотингам успя да задържи преднината и да завърши мача с победа.