Мениджърът на Астън Вила Унай Емери предизвика водения от него отбор да започне да печели трофеи, когато клубът от Бирмингам продължава да се представя силно.

Вила почти изцяло се трансформира през двете години начело на Емери, след като испанският специалист изведе "лъвовете" от битка за оцеляване в елита до Шампионската лига.

Европейският клубен шампион от 1982 година започна силно настоящия сезон, наслаждавайки се на най-доброто си начало на кампания във Висшата лига от 1998 година. Астън Вила спечели и първите си два двубоя от Шампионската лига.

"Не искам да си губя времето, това е моето послание. Целта ми тук е да запазя същото ниво, което имаме сега. Шампионската лига добавя още повече и можем да бъдем претенденти за титли. Това е посланието, ние обичаме футбола, обичаме работата си и искаме да бъдем успешни. Желаем да постигнем целите ни и една от тях е да играем в Шампионската лига. Не става въпрос да играем там само поради някакви обстоятелства - искам да останем там за дълго време. Трудно е, но ще се борим по нашия начин и трябва да сме издръжливи. Искаме да бъдем силни в идеята в ума си и да създадем силен манталитет, за да вървим постоянно напред. Можем да вярваме, това е моето предизвикателство. Това е моята цел сега. Ние сме четвърти във Висшата лига и сме с две победи в Шампионската лига. Целта ни е винаги да печелим. Не знам колко далеч ще стигнем, но работя здраво всеки ден и вярваме, че можем да бъдем конкуренция на най-силните", каза Емери пред медиите в понеделник.

Защитникът Мати Кеш е готов да играе срещу Болоня в Шампионската лига, след като пропусна първите два мача поради контузия. /БТА