Българският шампионат може да има своя представител на Световното първенство в Русия това лято. Има огромна вероятност това да бъде бранителят на Левски и националния отбор на Исландия Холмар Ейолфсон. 

Коравите "викинги" избистрят все повече състава си за шампионата. И основната фигура в "синия" състав е сред десетимата защитници, които ще се борят за място сред финалните 23-има играчи на селекционера. 

Според медиите в Исландия, петима от въпросните десет са с гарантирано място в състава. Това са Биркир Мар Севарсон (Валур, Исландия), Рагнар Сигурдсон (Рубин, Русия), Кари Арнасон (Абърдийн, Шотландия), Ари Фрейр Скуласон (Локерен, Белгия) и Сверир Инги Ингасон (Ростов, Русия). 

Останалите петима ще се борят за две, в краен случай за още три повиквателни за Русия. Освен Холмар, това са Хьордур Бьоргвин Магнусон (Бристол Сити), Йон Гудни Фьолусон (ИФК Норкьопинг), Хьортур Хермансон (Брьондби) и Самуел Кари Фридьонсон (Валеренга). 

Окончателните състави на националните отбори трябва да бъдат обявени до края на май. До края на този месец пък трябва да са ясни разширените групи на селекционерите, от които ще избират за Световното.