Правителството на Исландия не е взимало решение за евентуален бойкот на Световното първенство от страна на водещите политици. Рейкявик води разговори със съседите си по въпроса, съобщиха от министерството на външните работи на островната страна.

По-рано исландските медии съобщиха, че министърът на външните работи на Исландия Гудлаугур Тор Тордарсон е намекнал, че е възможно чиновниците да бойкотират мачовете.

Причината е, че Исландия е солидарна с протеста на западните демокрации и ветото на Великобритания с отравянето на бившия полковник от руското разузнаване Сергей Скрипал.

"Министърът на външните работи на Исландия Гудлаугур Тор Тордарсон осъди неотдавна химическата атака в Солсбъри и изрази решителната си подкрепа и солидарност с Великобритания. Също така той призова Русия за пълно сътрудничество в разследването.

„Правителството на Исландия не е взимало за момента никакви решения по темата бойкот от страна на официалните лица на мачовете на Мондиала, но продължава да следи ситуацията“, се казва в съобщението на исландското министерство.